Skip to main content

Musici

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziekgeneeskunde. Dans- en muziekgeneeskunde richt zich op de preventie, diagnostiek en behandeling van aandoeningen, bij dansers en musici, maar ook op het wetenschappelijk onderzoek van die aandoeningen en van de gezonde functies bij dansers en musici.
Dansers en musici zijn topsporters, dus overbelastingsklachten zijn een onderdeel van hun bestaan.

Als oefentherapeut geven we ze individuele begeleiding om de balans tussen belasting en belastbaarheid te optimaliseren.
Op het gebied van belasting leren we ze bewuster te voelen wat voor hun de gunstigste lichaamshouding is en hoe ze meer ontspanning kunnen ervaren tijdens het spelen en daarbuiten.

Daarnaast is het belangrijk de belastbaarheid te vergroten door specifieke oefeningen te geven die de spierspanning, die optreedt door het vele repeteren, neutraliseren. Tevens geven we krachttraining om de specifieke houdingsspieren te versterken.

Verder begeleiden we ze naar meer bewegen en sporten, naar meer afwisseling te creëren tussen repeteren en rusten en stimuleren we ze aandacht te houden voor hun sociale leven.

Ook amateurmusici kunnen baat hebben bij een houdingscheck door de oefentherapeut.