Skip to main content

Directe Toegankelijkheid Oefentherapie

Oefentherapie zonder verwijzing

Sinds 1 juli 2008 kun je ook zonder verwijzing van je huisarts naar de oefentherapeut Cesar en Mensendieck. Maar met welke klachten kun je eigenlijk terecht bij de oefentherapeut?

De oefentherapeut kijkt naar het verband tussen je klacht, je lichaamshouding en je manier van bewegen. Dat betekent dat je met klachten die verergeren door bepaalde bewegingen of houdingen naar de oefentherapeut kunt voor screening en advies. Over het algemeen zijn dit spier- en/of gewrichtsklachten. Maar ook met klachten die te maken hebben met spanning - je "beweegt" dan te gespannen - kun je terecht bij de oefentherapeut.

Als je je zonder verwijzing aanmeldt bij onze praktijk Origo Oefentherapeuten wordt er een eerste afspraak gemaakt waarin een screening wordt gedaan om te kijken of je bij ons aan het goede adres bent. De screening duurt ongeveer 10 minuten. Als blijkt dat behandelen zinvol is en er staat wat je verdere gezondheid betreft niets in de weg, dan volgt een lichamelijk onderzoek en wordt een afspraak gemaakt om te beginnen met de behandeling. Er gaat een kort verslagje naar je huisarts om aan te geven dat de behandeling gaat starten.

In het hoofdmenu onder Algemene Oefentherapie zie je een overzicht van alle klachten die door ons behandeld kunnen worden. Onder Team kun je kijken wat de verschillende specialisaties van onze therapeuten zijn.